Pages

25 June 2011

04.06.11 ( my e.d)

halu2!!!wah..tajuk pon da berzaman terlepas dah tarikhnya..nampak sangat bizi je manjang (walau pun xde la bizi sangat pon- konon!) ok2..berbalik pada tajuk kat atas,berlangsungnya majlis pertunangan i dgn incik Seromban..hehe...
  '' hati gembira tepuk tangan sama2..
kita menyanyi sambil langkah kanan kiri
goyang badan goyang kaki
hoorey..hoorey..
hoorey2x..hoorey22x...bergembira........!!!!!!

wah!!siap nyanyi gitu..hik2. Almaklumlah hati senang kan..Jgn berat badan naik lepas ni suda la kang xmuat baju pengantin i nanti..wuwu..Ok melalut lagi,berbalik cerita pada episod bertunang ni,seawal jam 8pagi my bff pn.Naem bersama incik suaminya sudi temankan i g bersiap pagi tu kat Pinky Roses (promote sket) di Jitra n beliau juga la yg meng'sponsor'kan kek utk salah 1 brg hantaran + temankan i utk sepanjang majlis tu berlangsung (dah la tengah sarat masuk 8 bln pregnat...sereyau takut masa tu pulak baby nk kuaqnya..x ke haru kan.. tp syukur alhamdulillah suma berjalan lancar n baik2 saja).Walau pun ada kekecohan sikit berkenaan kek tu tp rasa cam xyah la mention kat sini kan..Terima kasih yang xterhingga kat beliau..lebiu la naem..hik2..terharu weh........

Selesai aktiviti mencantik + mengcover segala parut  di muka, trus balik umah n rombongan pihak lelaki tiba sekitar jam 11.30 pagi. Pe perasaan i?haha nebes sampai xbole duduk ok!! Mundar-mandir kat ruang tengah rumah tu. tak dengar hape pon yang diowang bincangkan kat depan tu tau2 da angkat tangan baca doa dah. Kira dah selesai la tu n bertambah berdebar la lagi bila duk tunggu diowang nk panggil i p depan coz nak sarung cincin..tup..tupp....

Ada sorang makcik ni g kat ruang tamu n wat announcment '' Kepada orang2 pompuan suma diminta beranjak la ke ruang tengah sbb YB Mukhriz n da geng nak mai umah. Trus hilang rasa berdebar tadi n kelam kabut pulak jadinya bila suma rombongan pompuan beralih tempat ke ruang tempat aku duk menunggu tadi. Bakal mak mertua i pon tanya i '' Ni bila nak sarung cincinnya ni?'' i : err...xtau. 2 je yg bole aku jawab sbb seriyes mmg xpaln jadi camtu pon. Kebetulan katil bujang yg ada kat ruang tengah tu dah mekap elok2 untuk letak hantaran,trus la kena tangkap muat jadi tempat utk sarung cincin...(jadi penyelamat keadaan la dia..hehe)

Selesai sarung cincin, tetamu dihidangkan dgn lauk2 utk mkn tgh hari. Resepi mak yang sgt sedap, balik nnt nk blajaq buat jugak (incik Seromban sukalauk tu.  Lagi la kna blajaq betol2..hehe) YB Mukhriz yg mai tadi pun da suda makan time dia ronda2 la pulak. siap ronda sampai ke dapur pulak tu..(memang btol2 lawat kawasan la katakan..hik2) Pakat2 la geng dapur ( n i pon skali bergambar ngan beliau )-once in a life time kan nak peluang macam tu di hari bersejarah kita pulak tu bukan senang kan..ngee.... (*kembang)

Ok abeh dah bercerita panjang lebar. Jom kita layan gambar2 yg di snap pada majlis berkenaan..zasSSss :
 Me..me&him..me&bff(pn.Naem)..me n bakal mertua.. ;p
 My Mom...My Dad..n hantaran (Purple-yang digubah sendiri tu la.hehe...biru-dari pihaknya)
Bersama YB Mukhriz.. terharu sungguh beliau sudi dtg ke majlis kami.. :)

2 comments:

♥naematulsaadahismail♥ said...

hee,,,sama2.. sekali sekalaa ;)
tak sabar tunggu majlis hg..

iladylla said...

hehe..sabaq2..smpai gak masanya nnt... ;))